Adómentes műcici az adóellenőrnek?

Próbavásárlást tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy neves plasztikai sebésznél. A doktor szó nélkül átvette a 900 fontos honoráriumát, számlát azonban nem adott. Sokba fog ez kerülni neki.

Zsebre dolgozó plasztikai sebészt leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága egy gondosan előkészített akcióban. Lássuk be, nem szokványos húzás a néhai APEH utódszervezetétől: próbavásárlást tartottak egy neves plasztikai sebésznél. A NAV egyik munkatársa szépészeti beavatkozásra jelentkezett be hozzá, majd  beavatkkozás előtt 900 ezer forintot adott át a doktornak, amiről számlát nem kapott.

A beavatkozás (a NAV szerkesztőségünnkhöz eljuttatott közleménye nem részletezte, hogy színleg milyen szolgáltatást rendelt kolléganőjük) elmaradt, a revizorok felfedték magukat. Később, mint a NAV közleménye fogalmaz, a betegjogok maximális tiszteletben tartása mellett "anonimizált adatgyűjtést végeztek a magánklinikán működő cégnél a leleplezett doktor tényleges betegforgalmának és valós bevételének a megállapítása érdekében.

Eddig az derült ki, hogy az orvos az elmúlt húsz hónapban száz műtétet végzett. Nem tudni, hány esetben adott számlát, a NAV ellenőrei - közleményük szerint - az ellenőrzés során egyetlen számlatömböt sem találtak a rendelőben. Az adóhatóság mindezek ismeretében átfogó elleőrzést tartott az orvos vállalkozásánál.

A NAV közölte: a jövőben hasonló ellenőrzésekre számíthatnak a plasztikai sebészek mellett például a fogorvosok, és általában a luxusszolgáltatásokat kínáló vállalkozások.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.