Adóemelésre, nyugdíjcsökkentésre készül az MSZP - a Fidelitas balsorsjegye szerint

Szocialista kaparós "balsorsjegyet" terjeszt a Fidelitas; az első akció kedden volt Egerben.

A balsorsjegyen - mint azt Ágh Péter, a Fidelitas országos elnöke elmondta - azokat a  várható intézkedéseket tüntetik fel, amelyeket a Fidelitas szerint "Gyurcsánnyal és Mesterházyval" nyerhet az ország a választásokon. Eszerint a szocialisták választási győzelme esetén ismét bevezetik a tandíjat, privatizálják a kórházakat, adókat emelnek, csökkentik a nyugdíjakat, illetve tovább nő a munkanélküliség.

A fiatalok csak a Fideszre leadott szavazattal zárhatják le a balsors korszakát; egyben ez garanciát jelent arra, hogy olyan kormánya lesz az országnak, amely odafigyel a fiatalok problémáira - hangsúlyozta. Úgy vélte, hogy az elmúlt időszakban a kilátástalanság és a reményvesztettség lett úrrá a fiatalokon. Szerinete ezt egy, a kormány megbízásából, "Ifjúság 2008" elnevezéssel elkészített, 8 ezer fiatal megkérdezésén alapuló felmérés is bizonyítja, miszerint az ifjú generáció úgy érzi, hogy romlottak a lehetőségei. Hozzátette: ez annak a következménye, hogy az elmúlt nyolc évben a szocialisták ellopták a fiatalok álmait és a szocialista kormányok hadat üzentek a fiataloknak. Ugyanis bármilyen megszorítást vezettek be, azok előbb-utóbb utolérték a korosztályt.

Megfogalmazása szerint most itt az idő és április 11-én a fiatalok lezárhatják a balsors, a kilátástalanság és a reménytelenség korszakát. Ezért minden fiatalt arra bíztatnak, hogy menjen el választani és voksoljon a Fideszre.
Közlése szerint a Fidelitas éppen azért kötött szövetséget a Fidesszel, hogy javítson az ifjú generáció helyzetén. Ugyanis a Fidesz programjában olyan lényeges elemek szerepelnek, mint a fiatalok családalapítását segítő lakástámogatási rendszer helyreállítása. A munkaerő-piaci pozícióik javítása érdekében a szakképzési rendszer átalakítása a terv, vagy annak lehetővé tétele, hogy a gyerekek mindenhol a lakóhelyükön végezhessék el az általános iskola első négy osztályát. Ez utóbbi a fiatal családok helyzetét javíthatja - sorolta a tervezett intézkedéseket a politikus.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.