Adminisztrációs díj lesz a Szabó Ervin Könyvtárakban

Nem emeli jövőre az éves használati díjat a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár. A be nem iratkozott olvasók viszont 200 forintos adminisztrációs díjért nézegethetik helyben a könyveket. Az FSZEK használatáról szóló előterjesztést csütörtökön tárgyalja a fővárosi emberi erőforrások bizottsága.  

Jövőre 200 forintos adminisztrációs díjat kell fizetni annak, aki beiratkozás nélkül helyben olvasna Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár valamelyik tagkönyvtárában. A helyben olvasást és dokumentumnézegetést már eddig is regisztrációhoz kötötték, de most fizetni is kell érte.

A beiratkozási díjtételek minimálisan, 100.- Ft-tal emelkednek, az összes tagkönyvtár használatát lehetővé tevő éves bérlet díja nem változik, a féléves bérlet ára 200.- Ft/ félév összeggel nő. Így a központi könyvtárba beiratkozóknak 5800 forintot kell fizetniük egy évre, míg az összes tagkönyvtárba érvényes olvasójegy 9000 forintba kerül jövőre.

A könyvkölcsönzési díjak nem változnak. Tíz forinttal csökken viszont a hagyományos zenei és műsoros hanglemezek és kazetták kölcsönzési díja és késedelmi díja; míg a DVD-kből változatlan áron nem 3, hanem 6 darabot lehet kölcsönözhetnek. Csökken az előjegyzési díj, emelkedik viszont a napi késedelmi díj.

A Dagály utcai könyvtárban új szolgáltatásként laminálás és spirálozás is kérhető.

A felhasználók elvárásainak eleget téve 2016. január 1-jétől 26 tagkönyvtárban, köztük a Központi Könyvtárban, a beiratkozott olvasók nyitvatartási időben saját eszközeiken, egyedi kóddal korlátlan ideig ingyen használhatják a wifit.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.