Áder szűréseken volt, de nem kért az elitkórházból

Áder János nem kért a kiemelt egészségügyi ellátásból - a Blikk olvasójának állítása szerint az államfő többször is felkereste a MÁV kórházat, és türelmesen várt sorára. Az elnöki hivatal szerint szűrővizsgálatokon volt Áder.

Áder János "mindannyiszor már sötétedés után, a késő délutáni órákban jött, a rendelési időn túl. Autóval érkezett, két testőr kísérte. A folyósón türelmesen várakozott" – ezt mesélte el egy betelefonáló a Blikknek. A lap megkereste a Köztársasági Elnöki Hivatalt (KEH), hogy az államfő egészségügyi állapota felől érdeklődjenek.

- Áder János a közelmúltban valóban felkereste a MÁV-kórházat: mint minden egészségtudatos ember, az elnök úr is nagy hangsúlyt fektet egészsége megőrzésére, ezért rendszeresen részt vesz szűrővizsgálatokon. Most is ez történt – tájékoztatta a Blikket Altorjai Anita, a KEH sajtóigazgatója.

A Blikk arra is rákérdezett, miért ezt a kórházat választotta az államfő, és miért nem az állami vezetők ellátására kijelölt, s VIP részleggel is rendelkező Honvédkórházat vagy SOTE-klinikát. Az elnöki hivatal közlése szerint nincs előírás arra, melyik egészségügyi intézményt köteles felkeresni az államfő, akár valamilyen betegség miatt kezelik, akár szűrésre jelentkezik. Oda megy, ahová a szakorvosok javasolják. A MÁV-kórház egyébként is a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának része.

Azt az elnöki hivatal nem árulta el, hogy milyen típusú szűrővizsgálatra ment Áder. Ilyet nem is ír elő törvény a közjogi méltóságoknak - ellentétben más szakmák képviselőivel. Az elnöki hivatal a szűkös információszolgáltatást azzal magyarázta, hogy minden magyar állampolgárnak személyes adata az egészségügyi állapotára vonatkozó ismeretek.

Áder János és felesége, Herczegh Anita a Müpában
Budapest, 2013. február 16. Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a Németországban élő zenész-producer, Leslie Mandoki (Mándoki László) és világsztár zenészbarátai részvételével megrendezett koncerten a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, a fővárosi Művészetek Palotájában (Müpa) 2013. február 16-án. MTI Fotó: Soós Lajos
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.