Áder segítségét kéri a PM

A Párbeszéd Magyarországért Áder János köztársasági elnökhöz fordul, azt kérve: ne írja alá a paksi erőmű bővítéséről szóló törvényt - mondta a PM képviseletében Szabó Rebeka.

Az ellenzéki politikus - annak kapcsán, hogy a Fidesz kezdeményezésére már csütörtökön zárószavazást tart a parlament a javaslatról - azt mondta a sajtótájékoztatóján: nemcsak a törvény tartalma, hanem az az eljárás is borzasztó, ahogy megpróbálják "átnyomni" a parlamenten. Szavai szerint teljesen váratlanul döntött a többség a csütörtöki zárószavazásról, amely eredetileg csak jövő héten lett volna.

A független képviselő szerint "puccsszerűen próbálja a Fidesz lenyomni a parlament és a magyar emberek torkán ezt a borzalmasan veszélyes és káros megállapodást". Szabó Rebeka megismételte képviselőtársa, Jávor Benedek hétvégi kijelentését, miszerint ezzel "a Fidesz és Orbán Viktor hazaárulást követ el", teljes mértékben figyelmen kívül hagyja a magyar emberek véleményét és azt, hogy sorsukról dönthessenek.

Jelezte: azon túl, hogy az államfőhöz fordulnak, minden formáját megragadják a tiltakozásnak, ami lehet majd polgári engedetlenség vagy akár valamilyen jogi út. Most egy olyan "harc kezdődik el", amelynek a végén mindenkinek, aki megszavazza a törvényt, el kell számolnia - hangoztatta Szabó Rebeka.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.