Áder vesztésben az Index ellen

A Fővárosi Törvényszék ma első fokon elutasította Áder János államfő beadványát, amelyben egymillió forintot követelt az Indextől.
Az internetes portál ugyanis teret adott Vágvölgyi B. András publicista közlésének, aki úgy emlékezett, hogy katonakorukban Kalocsán Áder János és néhány társa „valahogy alkoholhoz jutott, majd később elsült Áder fegyvere, nem emberre irányítva természetesen, csupán a levegőbe lőve". Áder utóbb közleményben jelezte, Vágvölgyi rosszul emlékszik. Felidézte, hogy kétszer volt katonai szolgálatának ideje alatt, 1978-ban fogdában. Először azért, mert egy hideg hajnalon nem küldte le társait reggeli tornára, másodszor pedig azért, mert elaludt az őrhelyén azután, hogy éjszaka titokban megnézte az Argentína-Magyarország világbajnoki labdarúgó-mérkőzést. Áder egy-egy millió forint sérelemdíjra tart igényt az Indextől és Vágvölgyitől egyaránt. Úgy érvelt: a cikk miatt magyarázkodnia kellett az ismerőseinek, és a hamis állítások alkalmasak a személyébe és tisztségébe vetett közbizalom megingatására.

A Fővárosi Törvényszék ezt mai, nem jogerős ítéletében másképp látta: az Indexnek semmit nem kell fizetnie, hiszen teret adott Áder János véleményének, Vágvölgyi B.-t ugyanakkor 50 ezer forint sérelemdíj megfizetésére ítélték. A bíró álláspontja szerint az események olyan régen történtek, hogy ez a visszaemlékezés – még ha téves is – semmilyen módon nem okozhatott az államfőnek jelentős érdeksérelmet.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.