Áder részvéte Bulgáriának

Részvétét fejezte ki a bolgár köztársasági elnöknek a Várnára és Dobricsra lesújtó természeti katasztrófa miatt Áder János államfő.
A magyar köztársasági elnök azt írta: mély megrendüléssel értesült arról, hogy a Várnára és Dobricsra lesújtó természeti katasztrófa következtében több bolgár állampolgár életét vesztette.

"Osztozunk a bolgár nép gyászában, és a sérülteknek mielőbbi felépülést kívánunk" - fogalmazott Áder János, aki egyben elismerését is kifejezte a bolgár népnek, amely ezekben a nehéz órákban - a szolidaritás szép példáját mutatva - a bajba jutottak segítségére sietett.

A magyar államfő azt kérte, hogy Roszen Plevneliev bolgár köztársasági elnök tolmácsolja Magyarország őszinte együttérzését az áldozatok hozzátartozóinak.

Csütörtök este a heves esőzés következtében víz öntötte el a bolgár tengerparton fekvő Várna városát, a rendőrség szerint emiatt legalább tizenketten meghaltak, köztük két gyermek.

Bulgária legnagyobb, a turisták körében közkedvelt fekete-tengeri kikötővárosában a csütörtök esti órákban rövid idő alatt félhavi átlagnak megfelelő eső esett.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.