Áder felmentett egy tábornokot

Áder János köztársasági elnök Simicskó István honvédelmi miniszter előterjesztésére Szűcs András dandártábornok hivatásos szolgálati viszonyát 2016. május 31-i hatállyal felmentéssel megszünteti. 

Ezt már most közzétették a Magyar Közlönyben - írja a 24.hu

Szűcs András tavaly februárban a szarajevói Camp Butmir táborban vette át az EUFOR ALTHEA-misszió törzsfőnöki beosztását. (Korábban az Olaszországban állomásozó NATO Gyorsreagálású Hadtest harctámogatásért felelős törzsfőnök-helyettese volt. ) Szűcs András májusig volt az EUFOR misszió törzsfőnöke. Előzőleg a Honvéd Vezérkar Felderítő Csoportfőnökségét irányította.

A Magyar Honvédség mintegy 160 katonával járult hozzá az Európai Unió bosznia-hercegovinai műveletéhez: ezzel az Európai Unió közös biztonság- és védelempolitikai műveleteiben ez a legjelentősebb magyar hozzájárulás. "A Magyar Honvédség nemzetközi szerepvállalásának elismerését jelzi, hogy immár évek óta magyar tábornok a misszió törzsfőnöke" – emelte ki a HM tavaly januárban.

Hende Csaba honvédelmi miniszter a szarajevói Butmir táborban tett látogatása során akkor azt mondta: Magyarország számára nemzeti érdek Bosznia-Hercegovina stabilitása, ezért a Magyar Honvédség a továbbiakban is szinten tartja az országban állomásozó magyar kontingens létszámát.

Hende Csaba távozásával, Simicskó érkezésével változott a felállás. 

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.