Áder 62 milliót röpködött el másfél hónap alatt

A köztársasági elnök és kísérete több mint hatvankét millióért utazgatott március 6. és április 16. között.

Sűrű programja volt idén tavasszal Áder Jánosnak – írja a Bors. Az elnöki hivatal közbeszerzési beszámolója szerint az államfőnek március 6. és április 16. között négy külföldi útja is volt, amely összesen 62 486 399 forintba került.

Mint kiderült, Áder magángépet bérelt idei első utazására, Portugáliába, ami 15,6 millió forintba került. A Legacy 600 típusú gépen az államfővel tartott felesége, Erdő Péter bíboros és még 10 kísérő, éppen annyian ültek a gépen, ahány férőhely van. A lap szerint egy normál repülőjárattal, első osztályon nagyjából 2-3 millió forintból is kijöhetett volna az oda-vissza út.

Áder második útja Törökországba vezetett, ahova egy SAAB 340 típusú géppel ment. Bár ezen a gépen 30-36 fő is elfért volna, a repülőn csak 23-an utaztak. A gép bérlése csaknem 12 millióba került. Az út Isztambulba, első osztályon 4,5-5 millió forintba is kerülhetett volna.

Az államfő harmadik útját, Lengyelországba sikerült olcsón, 321 300 forintból megoldani. Áder és felesége Katowicében egy ünnepi szentmisén vett részt, ahol a lengyel elnöki párral is találkozott. A Borsnak küldött beszámolóban azonban csak egy jegyet tüntetett fel a hivatal.

A legdrágább Áder negyedik, tíznapos ázsiai körútja volt, ahova az elnökön kívül felesége és egy 24 fős küldöttség is utazott. A jegyek 34,6 millió forintba kerültek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.