Abortusz helyett adja örökbe!

A kormány tovább növelné az örökbefogadás lehetőségeit. Soltész Miklós államtitkár szerint az egészségügyi dolgozók is sokat tehetnek azért, hogy megszülethessenek a nem tervezett gyermekek.

Tovább növelné az örökbefogadás lehetőségeit a kormány – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a Semmelweis Egyetemen – adta hírül a Hirado.hu portál. Az egyes számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika hétfőn ünnepelte 200 éves fennállását, az ünnepségen Soltész Miklós arra kérte a dolgozókat: a jövőben is segítsenek abban, hogy megszülethessenek a nem tervezett gyermekek.

1990-ben még csaknem 100 ezer abortuszt végeztek el Magyarországon, 2010-ben ez azonban valamivel több 40 ezerre csökkent – jelentette ki az államtitkár, megjegyezve: ez óriási eredmény, de még mindig több, mint a szomszédos országokban. 

Soltész Miklós kifejtette: a világban uralkodó szemléletet nehéz megváltoztatni, de az egészségügyi dolgozók segíthetnek. A kormány emellett tovább növelné az örökbefogadás lehetőségeit, hogy az „adoptálás révén küzdjenek az abortusz ellen”. Az államtitkár azt is bejelentette: a minisztérium 5 millió forinttal támogatja a szülészeti klinika alapítványát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.