A Zöld Pardon nem akar a Lágymányosi hídhoz költözni

A Zöld Pardon vezetősége szerint nem lenne jó megoldás a szórakozóhely elköltöztetése a Rákóczi (korábbi nevén: Lágymányosi) hídhoz.

"Úgy gondoljuk, hogy a Zöld Pardon jelenleg a közlekedés és a zaj szempontjából is ideális helyen van és esetleges elköltöztetése a Rákóczi hídhoz több problémát okozna, mint amennyit megoldana" - olvasható a Zöld Pardon Művészeti és Marketing Iroda által az MTI-hez kedden eljuttatott nyílt levélben, amelyet Rétvári Bencének, a XI. kerület kereszténydemokrata képviselőjének címeztek.

A levélben a Zöld Pardon vezetősége örömmel vette tudomásul, hogy Rétvári Bence egy képviselői válaszlevélben szimpátiáját fejezte ki a szórakozóhely mellett, ugyanakkor közölték: nem értenek egyet azzal a javaslattal, miszerint a Zöld Pardont a Rákóczi híd közelébe szeretnék költöztetni annak érdekében, hogy az kevésbé zavarja a környéken lakókat.

Mint írták, a Zöld Pardon bejárata jelenleg harminc méterre helyezkedik el az éjszaka is közlekedő 4-es 6-os villamos megállójától. Éppen ez az egyik oka annak, hogy a szülők jó szívvel engedik el gyerekeiket a szórakozóhelyre. Ugyanakkor az önkormányzat egyes illetékesei által számukra informálisan javasolt, a Rákóczi híd budai hídfőjének északi oldalán fekvő terület nagyjából egy kilométerre van ettől a megállótól - tették hozzá.

A Zöld Pardon vezetősége szerint az oda vezető út sem biztonságos, egy vékony járdán lehetne csak közlekedni.

A nyílt levélben kitértek arra is: az önkormányzat utóbbi nyilatkozatai szerint nem a zaj okozza a problémát; ezt támasztják alá a hivatalos zajszintmérési jegyzőkönyvek is. "Ha a zajt most újra problémának látják, annyit mindenképp megjegyeznénk, hogy a Zöld Pardonhoz eső legközelebbi lakóház nagyjából ugyanolyan távolságra van a Zöld Pardon jelenlegi helyétől, mint a javasolni vélt új területhez legközelebb eső házak, a Bogdánfy utcai lakótelep épületei" - írták a levélben.

Mint fogalmaztak, "ha a XI. kerületi önkormányzat most is zavaró tényezőként tekint a Zöld Pardonba érkező fiatalokra, akkor a fenti helyszínen ez még hangsúlyosabban jelentkezne. A Zöld Pardon elköltöztetése nem megoldaná, hanem megsokszorozná a problémát."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.