A Zene Rádió is perli az ORTT-t

Újabb perrel kell szembenéznie a médiahatóságnak: a Zene Rádió Zrt. is jelezte, hogy bíróságon keresi igazát, amiért az ORTT kizárta őt a két országos rádiófrekvenciára kiírt pályázatból, melynek koncessziós szerződést egyébként szerda délelőtt írta alá a győztesekkel a testület fideszes tagja.

A mindkét országos kereskedelmi rádiós pályázatból kizárt Zene Rádió Országos Kereskedőház Zrt. is beperli a médiahatóságot - közölte a cég tulajdonos-ügyvezetője szerdán, kevéssel az után, hogy a médiahatóság és a két nyertessé nyilvánított társaság képviselői szerdán aláírták a koncessziós szerződést.

"Fontolgatjuk, milyen módon tudnánk a kárigényünket érvényesíteni" - mondta Márton Dávid, aki a Rádió1 ügyvezetői állását elhagyva hozta létre szeptember közepén a céget, és nagyon valószínűnek nevezte, hogy bírósághoz fordulnak.

Az Országos Rádió és Televezió Testület (ORTT) múlt szerdán, a Fidesz, a KDNP és az MSZP által delegált tagok voksaival határozott a két országos kereskedelmi rádió műsorszolgáltatási jogosultságának odaítéléséről; a döntést  egyhangúlag hozták meg. A döntéshozatalnak ebben a szakaszában a posztjáról a határozat miatt azóta lemondott elnök, Majtényi László nem vehetett, az SZDSZ által delegált tag pedig nem vett részt.

A Zene rádió Zrt.-t azért zárta ki a versenyből az ORTT, mert irreálisnak ítélte a mindkét jogosultságért versenybe szálló társaság üzleti-pénzügyi tervét. A frekvenciákon jelenleg sugárzó Sláger és a Danubius Rádió is pert indított a pályázaton történtek miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.