Az MTV a volt kancelláriaminiszter ügyvédi irodájával dolgoztat

A Magyar Nemzet információi szerint mintegy bruttó huszonötmillió forintot fizetett ki az elmúlt három esztendőben a Magyar Televízió (MTV) Kiss Elemér korábbi kancelláriaminiszter érdekeltségének, a Forgács és Kiss Ügyvédi Irodának.

A napilap keddi száma arról ír, hogy a birtokukba került tanácsadói szerződések listájából kiderül: a bukott kancelláriaminiszter ügyvédi irodáját 2006. december 1. és 2009. november 30. között alkalmazta a köztelevízió "ügyvédi tanácsadói", illetve "jogi képviseleti tevékenység" ellátására. Az irodával még Rudi Zoltán akkori tévéelnök kötött szerződést, de azt a jelenlegi ügyvezető alelnök, Medveczky Balázs nem hosszabbította meg.

A lap szerint nem tudni, mi szükség volt arra, hogy külső ügyvédi irodát bízzon meg az MTV, mivel van saját jogi osztálya, amely Rudi Zoltán idejében is teljes körűen el tudta volna látni a társaság jogi képviseletét az irányítása alatt dolgozó tanácsadó csoport segítségével. Ráadásul Kiss Elemérék mellett számos más ügyvédi irodát is foglalkoztatott a közpénzekből fenntartott intézmény.

Amint arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt, tavaly ősszel Medveczky Balázs gazdasági okokra hivatkozva három másik ügyvédi irodával bontotta fel a szerződést, amelyek havonta 2-3 millió forintot tehettek zsebre jogi képviseletért és tanácsadásért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.