A VÉSZ nem mondott le az egri kórház visszafoglalásáról

A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) továbbra is "vissza akarja foglalni" az egri Markhot Ferenc Megyei Kórházat - hangzott el Éliás Ádám, a VÉSZ elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A "nyílt, cinikus, gátlástalan jogsértést" szünteti meg a VÉSZ akkor, amikor az egri kórházat visszafoglalja a HospInvest Zrt.-től - fogalmazott Éliás Ádám, aki szerint "sima technikai ügy a visszafoglalás", amelynek azonban továbbra sem közölte a tervezett időpontját.

Az elnök azt mondta, hogy a szövetség csak támogatóként fog megjelenni a kórház visszafoglalásakor, a "főszerep a több száz kórházi dolgozóé lesz". A szervezet levélben kérte Bencze József országos főkapitányt, hogy a rendőrök ne avatkozzanak be az eseményekbe - tette hozzá Éliás.

A VÉSZ múlt szerdán már tüntetett a cég Megyeri úti székháza előtt, mert szerinte a HospInvest törvénytelenül üzemelteti az egri megyei kórházat. Pénteken a cég kezdeményezésére tárgyalóasztalhoz ültek, de nem jutottak egyetértésre a VÉSZ és a HospInvest képviselői.

A VÉSZ-t 2008. szeptember 15-én jegyezték be, fő területükként az érdekvédelmi tevékenységet jelölték meg. Mintegy ötven cég lépett be a szövetségbe, így ezeken keresztül hét-nyolcszáz tagjuk van - közölte az MTI-vel Éliás Ádám.

A HospInvest novembertől üzemelteti az egri Markhot Ferenc Megyei Kórházat. Heves megye szocialista többségű önkormányzata idén március 25-én döntött arról, hogy a következő húsz évben ez a vállalat működtetheti az intézményt. Szeptember 15-én a Heves Megyei Bíróság jogerősen hatályon kívül helyezte a megyei önkormányzat határozatát, amely a HospInvest Zrt.-t nyilvánította a vagyonkezelési pályázat győztesévé. Sós Tamás, a megyei közgyűlés elnöke azonban másnap bejelentette: nem bontják fel a szerződést. Az MTI által korábban megkérdezett jogászok szerint az ítélet nem érinti közvetlenül a megye és a cég között létrejött szerződést, annak felbontása polgári peres úton kezdeményezhető. A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megyei önkormányzat vezetőit, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot. A pályáztatást és az átadás-átvételi folyamatot viharos tiltakozások kísérték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.