A véletlenül megítélt trafik és a felbontatlan pályázat

Eredménytelenül pályázott trafikkoncesszióra az LMP egyik önkormányzati képviselője. Állítása szerint pályamunkáját bontatlanul küldték vissza.

A képviselő felesége sikerrel járt: elnyert egy trafikot a XV. kerületben. Szerinte azért, mert a bírálók nem tudták: ő a férje. Az LMP ugyanakkor – mint ahogyan ezt Schiffer András, a párt társelnöke bejelentette – közérdekű adattal való visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a trafikpályázatok visszaküldése miatt. A politikus szerint a kormány „menekülőre fogta”, és gyorsan próbál megszabadulni a vesztes pályázati ajánlatoktól. Az LMP trafik-jogsegélyvonalat indított.

Szilvágyi László, az LMP XV. kerületi képviselője és a felesége is több koncessziós pályázatot nyújtott be, de az övét felbontatlanul kapta vissza, neje pedig elnyert egy trafiklehetőséget, de két „alaposan előkészített és korrekt üzleti alapon nyugvó pályázattal” csak a futottak még kategória huszonhat fős mezőnyét erősítette a kerületben, szemben olyan pályázókkal, akik – bár a hivatalos tájékoztatás szerint mögé lettek sorolva – öt, illetve három koncessziót is nyertek.

Szilvágyi felesége, Binder Anikó kereskedelmi végzettséggel és tízéves tapasztalattal próbált szerencsét, ráadásul épp gyesről visszatérő kismama.

„Jómagam, nyilván LMP-párttagságom okán, felbontatlanul kaptam vissza pályázati anyagom. Nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy ellenzéki képviselőként eleve hendikeppel indultam” – mondta lapunknak Szilvágyi, aki – erősítve az LMP álláspontját az ügyben – a teljes nyilvánosság mellett érvel a trafikpályázatok kapcsán, mondván, mindenkinek elemi érdeke, hogy kiderüljön, „hogyan sodort az élet több száz régi trafikossal együtt a pályázat áldozati oldalára”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.