A velencei polgármester nem érti L. Simont

Nem érti a velencei önkormányzat, hogy L. Simon László miért tett a napokban feljelentést a "Velencei-tó kapuja" elnevezésű projekt leállása miatt, mivel a város ezt már egy hónappal korábban megtette - ez áll a Fejér megyei település által most kiadott sajtónyilatkozatban. Mi értjük: a városvezetés szerint a történtekért nem terheli felelősség az önkormányzatot, a fideszes parlamenti képviselő szerint viszont igen.

Sajtónyilatkozatban bírálta L. Simon László fideszes parlamenti képviselőt Oláhné Surányi Ágnes, Velence független polgármestere. Mint ismert, a honatya november 5-én tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tett a "Velencei-tó kapuja" elnevezésű beruházás miatt.

Ezzel kapcsolatban a velencei polgármester a képviselő-testület nevében úgy fogalmazott: "a sajtótájékoztatón elhangzott kijelentéseket sem jogilag, sem ténybelileg nem tartjuk helytállónak", ami a velencei önkormányzat hátrányos megítélését eredményzeheti. Oláhné Surányi Ágnes közleményében érthetetlennek nevezte, hogy L. Simon egy olyan ügyben tett büntetőfeljelentést, amelyben a város vezetése már október 14-én rendőrségi eljárást kezdeményezett. A történtek hátterében az áll, hogy a "Velencei-tó kapuja" projekt kivitelezésével megbízott K+K Bau Zrt. ellen nemrég felszámolás indult, a munkálatok leálltak, a cég pedig egyelőre nem tud elszámolni az előlegként felvett több százmillió forinttal.

Bár a polgármester nem érti L. Simon lépését, az valójában egyértelműnek tűnik. Formailag ugyan mindkét feljelentés ismeretlen tettes ellen született, az önkormányzat a projekt leállásának teljes felelősségét kizárólag a kivitelező cégre kívánja hárítani, ugyanakkor a fideszes honatya elsősorban a városvezetést teszi felelőssé azért, hogy a kivitelező bankgarancia kikötése nélkül juthatott hozzá több száz millió forint előleghez.

A velencei önkormányzat közleményében szerepel az is, hogy "egyes személyek a beruházás célkitűzéseiért felelőssé kívánják tenni mind az önkormányzatot, mind L. Simon Lászlót", így az elmúlt időben egyszerre érték "nemtelen támadások" a képviselő-testületet és a parlamenti képviselőt. A városvezetést ért sérelmek miatt egyébként az önkormányzat már október 12-én feljelentést tett rágalmazás és becsületsértés miatt.

A félreértések elkerülése érdekében: mindez nem vonatkozik L. Simon László megnyilatkozásaira.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.