A VDSZSZ elutasítja a Bajnai-programot: kész a sztrájkra

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elutasítja Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt programját, amely tovább tetézné a vasutasok terheit, ez ellen is tiltakozva kész a sztrájk folytatására - közölte a VDSZSZ csütörtökön.

A VDSZSZ szerint az aktív vasutas munkavállalók számára katasztrofális következménye lehet az először Reformszövetség néven  debütáló tőkés érdekcsoport által megfogalmazott megszorító  csomagnak, aminek elemeit Bajnai Gordon is magáévá tette  programjában. Ezek közül különösen sérelmezik azt, hogy az állami költségtérítés jelentős részét elvonnák a vasúttól. A szakszervezet  szerint szakmai tévedésen alapuló javaslat következtében a vasutas  munkahelyek többsége megszűnne, valamint megbénulna a vasúti  közlekedés.

A VDSZSZ rámutat: nincsenek jobb helyzetben a vasutas  nyugdíjasok sem, hiszen jövőre halasztanák az idei - egyszer már  elhalasztott - nyugdíjkorrekciót. A tervezet értelmében visszavonnák az idei 13. havi nyugdíj második részét, ami 2010-től végleg  megszűnne.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.