A Vatikán parancsa cáfolja a pécsi püspökség korábbi fogadkozásait

A pécsi püspökség gazdasági igazgatója Wolf Gyula a Vatikán írásos utasítására kellett hogy távozzon posztjáról. A püspökség eddig másképp magyarázta Wolf lemondását.

Mint arról írtunk Wolf tavaly ősszel vált meg posztjától, és azzal indokolta lépését, hogy egészségi állapota megromlott. Ezt a magyarázatot Mayer Mihály, a pécsi egyházmegye akkori vezetője sosem cáfolta. Emlékezetes, hogy idén januárban Mayer is lemondott posztjáról, s az egyházmegyét ideiglenesen vezető Veres András, szombathelyi püspök irányította, aki Wolfot elbocsátotta az egyházmegye alkalmazotti állományából. Ezért Wolf tízmillió forintra beperelte a püspökséget.

Szerdán a pécsi bíróságon folytatódott Wolf Gyula munkaügyi pere, s a tárgyaláson kiderült, hogy a Vatikán már tavaly júliusban felszólította Mayer Mihályt: mentse fel posztjáról Wolf Gyulát, mert az igazgató alkalmatlan a feladatai ellátására. Eddig az egyházmegye cáfolta, hogy Wolf és Mayer távozása a Vatikán óhajára történt volna, Wolf esetében ez a cáfolat mostantól súlytalanná vált.

Ismert, hogy az egyházmegyében történt állítólagos gazdasági visszaélések miatt a rendőrség tavaly ősszel nyomozást indított. A vizsgálat egyelőre még ismeretlen tettes ellen folyik, a kiszivárgott információk szerint – várhatóan – októberben lesz gyanúsítottja az ügynek.

A pécsi székesegyház
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.