A Vatera slágere: Hoffmann Rózsa ajándéka

Igen változó áron kínálják a legismertebb hazai aukciós oldalon az alaptörvény díszkiadását, amit az oktatási államtitkár "ajándékozott" az érettségiző diákoknak: van aki hatezer forintért kínálja saját példányát, mások akár egy forintért is túladnának rajta. A Facebookon egy csoport ötletbörzét indított "Hogyan hasznosítsuk dr. Hoffmann Rózsa ajándékát?" címmel.

Egyre "népszerűbb" termék az alaptörvény díszkiadása a hirdetési oldalakon, több tucat azután került fel az aukciós oldalakra, hogy az érettségizők megkapták Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár levelét és a kormány ajándékát, egy példányt a díszkiadásból - írja az eduline.hu. Az ár változó: van, aki már egy forintért odaadná a kötetet annak, aki szeretné megvásárolni, mások öt-hatezer forintért hirdetik.

Az ajándékozó azt írta a végzős diákoknak: „Magyarország Kormánya érettségitek alkalmából ünnepélyes gesztussal szeretne jelképesen a nemzet felnőtt tagjaivá avatni benneteket, ezért mindegyikőtök megkapja Magyarország Alaptörvényének erre az alkalomra szánt díszkiadását”. Hoffmann Rózsa a levelében azt kívánta az érettségizőknek, hogy az alaptörvény "kísérjen kristálytiszta gondolataival, szavaival és szellemiségével. Bátorítson a hazához való hűségre akkor is, ha nem könnyű itt élni, és nagy a csábítás, hogy anyagi javakért, akadálymentes karrierért elhagyjátok!"

Az eduline.hu szerint azt már a levelek és a kötetek kiszállításakor sejteni lehetett, hogy a kormány ajándéka nem lesz túl népszerű az érettségizők körében, akik közül sokan kénytelenek voltak lemondani a továbbtanulásról az államilag finanszírozott keretszámok megvágása, elsősorban a jogi és gazdasági képzés állami támogatásának drasztikus csökkenése miatt.

A Facebookon egy "Hogyan hasznosítsuk dr. Hoffmann Rózsa ajándékát?" nevű csoport is létrejött. Van olyan kommentelő, aki az összes kötetet visszaküldené a parlamentnek, mások szobrot építenének a lapokból, többen pedig azt javasolták, hogy az oktatási államtitkár levelét és az alaptörvény díszkiadását vigyék el valamelyik papírfeldolgozóba, a bevételt pedig fordítsák jótékonysági célra - írja az eduline.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.