Demszkyéket nem riasztja el a vasutassztrájk

A vasutassztrájk keresztülhúzta az új rákoshegyi P+R parkoló sajtótájékoztató szervezőinek számításait. De nem lehet rajtuk kifogni, buszt használnak vonat helyett!

Holnapra hívták meg a sajtó képviselőit a Rákoshegy vasútállomáshoz tervezett P+R parkoló létesítéséről szóló tájékoztatóra. A Parking Kft. a XVII. és XXII. kerületben európai uniós pályázaton (az önkormányzatokkal és a MÁV-val közösen) elnyert csaknem 400 millió forintból 570 db P+R parkoló és 120 db kerékpártároló (B+R) helyet létesít. A hat helyszín egyike, Rákoshegy Vasútállomás lesz az első budapesti, EU-forrásból biztosított P+R parkoló.

Eredetileg a Keletiből vonattal utaztak volna az újságírók Rákoshegyre, hogy megtapasztalják, milyen egyszerű és nagyszerű a terv. Csakhogy holnap éppen akkor lesz a vasutasok kétórás munkabeszüntetése. De a szervezők lelkesedése nem lohadt le. Új levelet küldtek:

„Kedves Kollégák!

Ahogy arról esetleg már értesültetek, sajnálatos módon a vasúti dolgozók éppen kedd délelőttjét választották 2 órás sztrájkjukra legalkalmasabb időpontnak. Ez azonban bennünket nem riaszt el attól, hogy ugyanúgy megtartsuk keddi sajtótájékoztatónkat az alábbi témában, az alábbi időpontokban, ráadásul most már bizton állíthatom, hogy Demszky Gábor főpolgármester jelenlétében!

Egyetlen apró változás lesz, elővárosi vasút helyett külön busszal megyünk ki a helyszínre (plusz az utolsó pillanatig bízunk a vasutasok bölcsességében, hátha lefújják a sztrájkjukat...:)

Szóval találkozás ugyanúgy 10.30-kor a Keleti pályaudvar nagy információs táblájánál, de utazás busszal oda és vissza."

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.