A városházi parkolót bezzeg megtisztították Debrecenben

Miközben az időjárás miatt számos hajdú-bihari településen nincs áram, sok helyütt akadozik a vízellátás, és mintegy száz embert mentettek ki a hó fogságából, Debrecenben az üres városházi parkoló megtiszítása adott munkát a gépeknek.

Miközben Hajdú-Bihar megyében is tombol az ítéletidő, a megyei katasztrófavédelem ügyelete pedig több száz segélyhívást fogadott, s összességében nagyjából 90-110 embert mentettek ki, Debrecenben az volt az egyik legfontosabb teendő, hogy gépekkel tisztítsák meg a polgármesteri hivatal mellett lévő parkolót, ahol a dolgozók és a képviselők járművei szoktak állni.

Ez már csak azért is furcsa, mert a városban nem járnak a villamosok, a közlekedés lassú a nem megfelelően takarított utak miatt, ráadásul jelenleg a városházán nincs is munkaidő, és hétvégén sem fognak dolgozni. Indokoltabb lett volna, ha a járműveket a bajba jutott emberek megsegítésére használják, nem pedig az üres vérosházi parkoló megtiszítására.

Hiszen a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság csaknem 50 esetben, 220 fővel vett részt a bajba került emberek megsegítésében, a hó fogságából való kiszabadításában. Számos hajdú-bihari településen a viharos szél következtében megrongálódott elektromos vezetékek miatt továbbra is szünetel az áramszolgáltatás, sok helyütt Debrecenben sincs áram, sőt több községben akadozik a vízellátás is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.