A városháza szakbizottsága elutasítja a BKV-díjemelést

A városüzemeltetési bizottság szerint amennyit nyernének a réven, annyit vesztenének a vámon a BKV tarifák négy százalékos emelésével. Annyival többen bliccelnének, hogy az emelés mindössze félmilliárd pluszpénzt eredményezne. A végső szót a Fővárosi Közgyűlés mondja ki csütörtökön.

Négy igen, három nem szavazat mellett a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottsága szerdán Wintermantel Zsolt (Fidesz) javaslatára úgy döntött, elutasítja, hogy jövőre mintegy 4 százalékkal dráguljanak a BKV tarifái. Egyben arról is döntött a bizottság, a BKV készítsen intézkedési tervet arról, hogyan akarja visszaszorítani a bliccelők számát.

Wintermantel Zsolt javaslatát azzal indokolta, hogy a 4 százalék körüli díjemelés "mindössze 0,6 százalékos bevétel-realizálást eredményezne", magyarán alig félmilliárd forint pluszt hozna a tarifák növelése. Hiába emelnék ugyanis a jegyek árát 300-ról 320 forintra, a havibérletét pedig kétszáz forint híján tízezerre, emiatt sokan elpártolnának a tömegközlekedéstől vagy bliccelnének.

A díjemelésről egyébként a végső szót csütörtöki ülésén mondhatja ki a Fővárosi Közgyűlés. A napirenden szerepel a vízdíj nagyjából négyszázalékos, valamint a csatornadíj 17 százalékos emelésének javaslata is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.