A válság, mint kiút?

Elkapkodják a hősugárzókat és a tűzifát Szegeden; rossz beidegződéseinktől segíthet megszabadulni a válság; összeférhetetlen kórházigazgató; szombaton sem maradnak el a műtétek Nyíregyházán - a megyei lapokból vidéki tudósítóink szemléztek.

Roham a fűtőkészülékekért Szegeden

Elkapkodják az üzletekből az elektromos hősugárzókat, és a tűzifa iránt is megnőtt a kereslet Szegeden, írja a Délmagyarország. Mint egy szegedi műszakicikk-áruház eladója mondja: a minap reggel két idős asszony összeveszett az utolsó hősugárzón, szabályosan kitépték egymás kezéből a fűtőeszközt. Néhány óra alatt az átlagos többszörösét vásárolták meg hősugárzóból itt a vevők; a vásárlók között sok intézmény is volt. Néhányan egyszerre öt-tíz készüléket vettek meg. Az egyik szegedi tüzéptelepén is nagyobb a forgalom a szokásoshoz képest. Többszörösére nőtt a kereslet a tűzifa iránt. Normál helyzetben 150 mázsa tűzifa egy hét alatt fogy el, most ugyanezt a mennyiséget egy nap alatt elkapkodják. (Tudósítónktól)

Válság: esély az újrakezdésre

A válság hozzásegítheti a társadalmat ahhoz, hogy kikerüljön azokból a jórészt saját maga állította csapdákból, melyek meglétéről és működéséről Hankiss Elemérnek köszönhetően már jó negyedszázada értesültünk, állítja Miszlivetz Ferenc, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának tanszékvezető egyetemi tanára a Vas Népében pénteken megjelent tanulmányában. A szakember szerint a válság hozzásegíthet ahhoz, hogy komolyan hozzáfogjunk leépíteni a paternalizmus és keleties feudalizmus-variációkból összetevődött beidegződéseinket, hogy rossz teljesítményünkért, kudarcainkért ne kizárólag másokat okoljunk. (Tudósítónktól)

Kórházvezetés helyett inkább bizniszel

Lemondott posztjáról a keszthelyi kórház főigazgatója. Radics Sándor maga kérte intézményvezetői és közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetését – írja pénteki számában a Zalai Hírlap. A lemondás okairól Pálinkás Róbert, Keszthely alpolgármestere a lapnak  azt mondta: a közalkalmazotti jogviszony változásai miatt a főigazgató kórházon kívüli gazdasági tevékenységei már nem voltak összeegyeztethetőek intézménybeli munkájával. A kórházat átmenetileg megbízott igazgató irányítja. (Tudósítónktól)

Szombaton is műtenek a nyíregyházi kórházban

Habár energiatakarékossági okok miatt a szombat mégsem lesz munkanap, a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban az előzetes tervek szerint dolgoznak január 10-én is. A betegfelvételt ugyanúgy intézik, mint hétköznapokon, és műtétek sem maradnak el. A kórházban egyébként is fűteni kell, tehát a szombat ugyanolyan lesz, mintha munkanap lenne – nyilatkozta a Kelet-Magyarországnak Pikó Károly főigazgató. (Tudósítónktól)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.