A vakoknak is lefordítják az alaptörvényt

Két, vak fiatalokkal foglalkozó intézménynek adta át a január elsején hatályba lépett alaptörvény Braille-írásos változatát a Fidelitas.

Ágh Péter országgyűlési képviselő, a Fidelitas országos elnöke hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy korábban Braille-írásban nem volt elérhető az alaptörvény, az általa vezetett ifjúsági szervezet ezért úgy döntött, hogy két, vak fiatalokkal foglalkozó intézmény számára lefordíttatja és kinyomtattatja Braille-írásban.

A kezdeményezést a Fidelitas Csillagszóró elnevezésű jótékonysági akciójának keretében tették, amelyet Ágh Péter, valamint Rónaszéki Nóra és Vincze Ágnes Fidelitas-alelnökök hirdettek meg tavaly november közepén. Ennek során az ország több mint 30 szociális és gyermekvédelmi intézményébe juttatták el a felajánlásokat, az egy hónapon át tartó program folyamán csaknem tízmillió forint értékű tárgyi adomány gyűlt össze - olvasható a közleményben.

Ágh Péter tudatta: a Vakok Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolájának és a Vakok Batthyány László Gyermekotthonának adták át az alaptörvény Braille-írásban készült változatát. A Fidelitas fontos feladatának tekinti az állampolgári nevelés elősegítését - zárul a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.