Az Omninves-botrány miatt távozott Draskovics?

A Fidesz nem tartja kizártnak, hogy Draskovics Tibor lemondása összeköthető az "Omninvest-botránnyal", a KDNP pedig üdvözli Draskovics Tibor döntését, melyet 'jóval korábban kellett volna már megtennie".

A Fidesz országgyűlési képviselője, Pesti Imre szerdai sajtótájékoztatóján az igazságügyi és rendészeti miniszter lemondásával kapcsolatban úgy fogalmazott: "néhány, még ellenőrzésre szoruló információval rendelkezem". A igazságügyi és rendészeti tárca szerdán közölte, hogy még idén decemberben távozik a kormányból Draskovics Tibor.

Ellenzéki képviselők kedden az új vírus elleni vakcinát gyártó cég, az Omninvest Kft. tulajdonosi hátterét firtatták az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülése után. A szocialisták szerint viszont nem ez a lényeges, hanem az, hogy az oltóanyagot biztonságos körülmények között gyártják és szállítják-e.

Zimonyi Ferenc, az Omninvest ügyvezető igazgatója a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában szerdán kijelentette: nem bizonytalan a cég háttere, a tulajdonos ismert és megtalálható.

A KDNP közleménye szerint álságos dolog a döntés indokául szakmai szempontokat hangoztatni, amikor éppen Draskovics Tibor személyéhez köthető, hogy megszakította a kapcsolatot azokkal a jogászprofesszorokkal, akik az új polgári törvénykönyvet (Ptk.) készítették volna elő. A miniszter szakmai kvalitását jelzi az a tény is, hogy semmibe veszi a Legfelsőbb Bíróság elnökének érveit, amelyet a Ptk. hatályba lépéséről írt.

A kereszténydemokraták felhívják a volt miniszter figyelmét arra a köztársasági elnök által írt átiratra, amelyet a társasház-törvény visszaküldése kapcsán írt a magyar parlamentnek. Ebben az átiratában Sólyom László kifejti, hogy a jogállami kritériumoknak a magyar jogalkotás színvonala nem felel meg.

"Ezt követően kérdezzük: milyen szakmai indokokra hivatkozik az igazságügyi miniszter?" - kérdezi az ellenzéki párt közleményében. Hozzátéve: "a miniszter elmegy, a szakma fellélegzik, döntésével egyetértünk, hamarabb kellett volna meghoznia".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.