A vak komondor szabadságra mehet

Még nem kérte a Központi Nyomozó Főügyészség az asszonyverés gyanújába keveredett volt fideszes honatya, Balogh József mentelmi jogának a felfüggesztését. A nyomozás határideje június 28-án jár le, de indokolt esetben meghosszabbítható.

Nagy Andrea, az ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Népszabadság kérdésére nem kívánt találgatásokba bocsátkozni, hogy a parlamenti szünetig kérik-e a képviselő kiadását a törvényhozástól; „jövőbeni nyomozati cselekményekről nem nyilatkozunk, és nem bocsátkozunk találgatásokba sem”, mondta, majd sejteni engedte, hogy az ügyészek az elkövetkező két hétben mindent megtesznek annak érdekében, hogy ha indokolt a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kérni, akkor sor kerülhessen rá, még mielőtt a parlament nyári szabadságra menne.

Balogh József, a Fidesz-frakcióból a botrány miatt kilépett képviselő, Fülöpháza polgármestere április végén tett szert országos hírnévre, amikor élettársát a helyi körzeti orvos súlyos arcsérülésekkel kórházba küldte. Az asszonyt néhány alkalommal már ellátták hasonló sérülésekkel, és volt egy komoly orrcsonttörése is korábban, de mindig azt mondta, hogy „leesett a létráról”, vagy hogy „elesett az udvaron”. Most azonban az orvosi jegyzőkönyv szerint kijelentette, hogy „hajnalban az élettársa, ittasan, ököllel többször arcon ütötte”. Mivel nyolc napon túl gyógyuló sérülésről van szó, a kórház hivatalból értesítette a rendőrséget, akik – tekintettel arra, hogy az élettárs, Balogh országgyűlési képviselő, azonnal továbbadták az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészségnek.

Balogh akkor azt mondta, áll a vizsgálatok elé, ha kell, mentelmi jogáról is lemond. Ő nem emlékszik semmire, esküvőn volt, ivott, majd hazament és azonnal aludni tért. Meglehet, élettársa átesett a család vak komondorján, esetleg véletlenül fellökte a világtalan eb, akkor sérülhetett meg. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.