A trafikmutyi kapcsán is "gyurcsányozik" a Fidesz

Fideszes parlamenti képviselők visszautasítják azt a vádat, hogy a trafikjogok nyerteseit politikai alapon választották volna ki. Ennek bizonyítására fölsorolják az MSZP-közeli nyerteseket, és már megint Gyurcsány őszödi beszédét emlegetik.

Az MSZP megyei elnöke és alelnöke, minden bizonnyal központi pártutasításra, bekapcsolódott a baloldal kétségbeesett és mocskos, alaptalan lejárató kampányába. Azért indították ezt, hogy megpróbálják elterelni a figyelmet saját, nemzetközi mércével mérten is iszonyatos botrányukról, nevezetesen arról, hogy kiderült: az alvilággal, a maffiával is képesek voltak lepaktálni, hogy megőrizzék hatalmukat - közölte csütörtökön kiadott közleményében Pósán László országgyűlési képviselő, a Fidesz debreceni elnöke, és Tasó László parlamenti képviselő, Nyíradony polgármestere. 

A két politikus a Hajdú-Bihar megyei szocialisták lapunkban is ismertetett összefoglalójára reagált, amelyben sorra veszik a mutyigyanús trafikügyeket.

Pósán László és Tasó László közölte: a szocialisták sohasem a magyar emberek érdekeiért szálltak síkra, hanem a multicégek, nemzetközi nagyvállalati érdekekért. Amikor a trafikügyet támadják, azokért a kereskedőláncokért emelnek szót, amelyek nagyrészt külföldi tulajdonban vannak. Mint írják, "a trafiktörvénnyel néhány száz nagykereskedői érdekkör helyett 6000 magyar családnak akarunk egzisztenciát, megélhetést teremteni. Tudjuk, hogy ez nem tetszik az MSZP-nek, ahogyan a bankadó vagy a rezsicsökkentés sem tetszett, mert a baloldal Magyarországon mindig a külföldi érdekek oldalán áll".

A fideszes képviselők szerint a trafikpályázatok teljesen nyílt, előre közölt s tudott szabályok alapján zajlottak. Szerintük a pályázatok nyerteseit nem politikai alapon választották ki sehol az országban, így Hajdú-Bihar megyében sem. Ez a tény persze nem illeszkedik a szocialisták lejárató kampányának logikájába, ezért csak szelektíven és tendenciózusan, előre elhatározott szempontok szerint olvasták a pályázaton nyertesek névsorát. Így nem csoda, hogy máshol a legkisebb szálkát is megpillantani vélik, saját oldalukon azonban a gerendát sem veszik észre.

A fideszes politikusok szerint a szocialisték arról „jótékonyan” hallgatnak, hogy Hajdúböszörményben az MSZP volt alelnöke, korábbi önkormányzati képviselője, Veréb István volt a trafikpályázat nyertese. Kathiné Juhász Ildikónak, mint Hajdúböszörmény korábbi polgármesterének és ottani szocialista politikusnak erről a tényről tudnia kellett.

Létavértesen a volt MSZP-s polgármester fia, Szatrmári Sándor nyert trafikjogot. Konyáron Gyula Ferencné volt szocialista országgyűlési képviselő helyi kampányembere, Kiss József szerepelt sikerrel a pályázaton. Bagamérban a közokirat hamisításért jogerősen is elítélt Juhászné Lévai Katalin, egykori szocialista országgyűlési képviselő, megyei közgyűlési elnök kampányfőnöke, Hajdúsámsonban pedig egyik aktivistája nyert. Sárrétudvariban annak a Makai Lajosnak a felesége kapott trafiküzemeltetési jogot, aki a polgármesteri posztért három alkalommal is a Fidesz jelöltjével szemben indult a választásokon. Leszögezik: látható, hogy a trafikpályázatok nyerteseit nem politikai alapon választották ki, s az, aki e tények ismeretében is mást állít, tudatosan hazudik.

A fideszes képviselők közleménye ezzel zárul: a szocialisták egykori miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc öszödi beszédében azt mondta: „hazudtunk éjjel, meg nappal és este”. Ezzel sommásan összefoglalta a szocialisták egyik legfőbb jellemzőjét, amit azóta is töretlen lelkesedéssel folytatnak, és a trafikügyben szándékosan mazsolázott adatokra hivatkozva szemérmetlenül hazudnak. Azzal, hogy lelepleződtek maffiakapcsolataik, erkölcsi gátlástalanságaik, igazából már meg sem lepődünk szánalmas lejárató próbálkozásaikon - teszik hozzá.



Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.