A tiltás ellenére is vonultak a Nemzeti Érzelmű Motorosok

Mégis tüntettek a Nemzeti Érzelmű Motorosok. A budapesti Műjégpálya mellett körülbelül ötvenen gyűltek össze, majd csatlakoztak a devizahitelesek demonstrációjához.

A Nemzeti Érzelmű Motorosok eredetileg "Adj gázt!" címmel szervezett, majd betiltása után átkeresztelt demonstrációjának újabb tiltásáról is intézkedett Orbán Viktor. A miniszterelnök utasította ugyanis Pintér Sándor belügyminisztert, hogy akadályozza meg a felvonulást. Szombat délelőtt Budapest rendőrfőkapitánya jogerős határozatával meg is tiltotta az eredeti tervek szerint vasárnap, a Műjégpályától induló menetet.

A motorosok ma délelőtt mégis megjelentek a helyszínen – adta hírül a Hír24 internetes portál. Helyszíni tudósítjuk szerint nagyjából ötvenen gyűltek össze. Közben mintegy tucatnyi rendőrmikrobusz állt készenlétben az Olof Palme sétányon.

Jeszenszky Sándor, a motorosok egyesületének elnöke sajtótájékoztatót is tartott. Azt mondta, a miniszterelnök visszaélt a hatalmával, amikor vonulásukat betiltotta, hiszen konvojuk nem érintette volna a holokausztra emlékezők rendezvényét. Hangsúlyozta viszont, hogy most nem ellendemonstrációt tartanak, hanem a devizahitelesek védelme érdekében vonultak az utcára, és bejelentette, hogy csatlakoznak a hitelesek Hősök terén tartott tüntetéséhez.

A Hír24 szerint ezután a maréknyi motoros csapat át is vonult a Hősök terére, ahol mintegy kétezer ember gyűlt össze. Az ottani tüntetést Kásler Árpád, a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének (BAÉSZ) elnöke szervezte. A demonstrálók azt akarják elérni, hogy, hogy a jogtalan banki követeléseket eltöröljék. A tömegben feltűnt néhány Árpád-sávos zászló is, de rendzavarás nem történt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.