A területi bizottság sem engedi indulni az ellenzéki jelöltet

A Békés megyei területi választási bizottság döntése alapján sem indulhat a november 10-ei békéscsabai időközi önkormányzati választáson az MSZP, az Együtt 2014, a PM, a DK és a Liberálisok - Magyar Liberális Párt közös jelöltje.

Ez derül ki Karácsony Gergelynek az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményéből. A Párbeszéd Magyarországért színeiben politizáló független képviselő azt írta, hogy bíróságra viszik az ügyet.

Az eset előzménye, hogy a helyi választási bizottság vasárnap elutasította a PM nyilvántartásba vételét, és ezzel a közös jelölt nyilvántartásba vétele is meghiúsult. Karácsony Gergely azt írja, hogy az ügyen benyújtott fellebbezésüket a Békés megyei területi választási bizottság is elutasította szerdán.

A politikus szavai szerint a PM elismerte a hibát, amit állítása szerint az okozott, hogy egy dokumentum régebbi keltezésű volt, mint ahogy azt a törvény előírja. Hozzátette, hogy a hasonló adminisztratív problémák már máskor és másutt is felmerültek a szabad választások történetében, de azokat "mindig kezelni lehetett".

A képviselő arra is kitér, hogy az új összetételű helyi választási bizottság "politikai elfogultságával kapcsolatban az ellenzéki szervezetek már korábban kifejezték aggodalmaikat".

Hangsúlyozza, hogy a PM nem hagyja annyiban a dolgot, élnek a rendelkezésükre álló jogorvoslati lehetőségekkel és bíróságra viszik az ügyet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.