A terrorelhárítást is érdekli a zsidók lelövése

Lapinformációk szerint a Terrorelhárítási Központ vizsgálatot indított a Magyar Szigeten szélsőjobboldali politikusok szájából elhangzott, "faji háborúról" és "zsidók lelövéséről" értekező beszédei miatt.

Vizsgálatot indított a Terrorelhárítási Központ (TEK) Toroczkai László jobbikos önkormányzati képviselő és Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetőjének Magyar Szigeten elhangzott kijelentései miatt - írja meg nem nevezett forrásra hivatkozva a pénteki Magyar Nemzet. A lap szerint a terrorelhárítás úgynevezett operatív eljárást folytat, amelyről legfeljebb a lezárulta után közölnek részleteket.

A Magyar Sziget egyik előadásán Tyirityán Zsolt, a magát Betyárseregnek nevező szervezet vezetője tartott előadást. Tyirityán egyebek mellett egy faji háború elindulásáról beszélt, és azt mondta, hogy "el kell jutni oda, hogy egy gépkarabélynak az elsütő billentyűjét valaki meg tudja húzni, esetleg akkor, hogyha egy másabb bőrszint lát", illetve azt kérdezte a közönségtől, hogy "bennünk lesz-e annyi, hogy le merjünk lőni egy rohadt, tetves zsidót?"

A Magyar Nemzet szerint a TEK eljárása kiterjed Toroczkai László szerepére is, aki szintén részt vett a Magyar Szigeten, és ott a lap szerint Gyurcsány Ferenc lelövéséről beszélt. Toroczkai a Jobbik önkormányzati képviselője a Csongrád megyei közgyűlésben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.