A TEK pert indít a homokzsákos cikk miatt

A Terrorelhárítási Központ (TEK) szemenszedett hazugságnak nevezi az atlatszo.hu azon cikkét, amely azt feszegeti, hogy a terrorelhárítók miért kaptak 120 millió forintot az árvízi védekezésre.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) "szemenszedett hazugságnak" nevezte és újra visszautasította az atlatszo.hu állításait - közölte a TEK társadalmi kapcsolatok osztálya vasárnap az MTI-vel. A közlemény szerint az internetes portálon december 6-án Becker András: "Mennyiért pakol homokzsákot egy terrorelhárító?" címmel megjelent cikkének "hazug állításait és spekulatív következtetéseit" a Terrorelhárítási Központ vezetése és teljes állománya már a cikk megjelenése napján is határozottan visszautasította.

Vasárnap viszont ismét bejárja a sajtót a Terrorelhárítási Központ árvízi munkáját "kritizáló és lejárató hazugságáradat", ami a portál cikkén alapul - írták. Vasárnap a jobbikos Mirkóczki Ádám tartott sajtótájékoztatót, amelyen felszólította a Terrorelhárítási Központot, hogy azonnal fizesse vissza azt a 120 millió forintot, amelyet sajtóhírek szerint az árvízi védekezésben nyújtott segítségéért kapott. Az ellenzéki politikus bejelentette, hogy határozati javaslat formájában a parlament elé terjesztik az ügyet. Hozzátette: a TEK-nek kifizetett összeg számtalan más helyen jobban hasznosulhatna.

A Terrorelhárítási Központ az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: tisztelik és becsülik az atlatszo.hu portált, mert "fontos dolgot tesznek, szükség van rájuk". Hozzáteszik, emellett viszont biztosak abban, hogy a portál minden munkatársa és Magyarország minden jóérzésű állampolgára egyetért abban, "hazudni nem szabad".

Az előzményekre visszautalva a TEK azt írta, hogy az atlatszo.hu újságírója adatkéréssel fordult a TEK-hez, és ennek a hivatal eleget is tett. Hangsúlyozták, hogy az újságíró egy másik alkalommal szintén adatokat igényelt tőlük, de "ezt már nem várta meg és megjelentette az ominózus cikket". Ennek következménye, hogy mindaz, amit leírt, "szemenszedett hazugság" - olvasható a közleményben. A cikkben felvázolt következtetések és állítások minden ésszerűséget nélkülöznek, a szerző által bemutatott számok köszönő viszonyban sincsenek a valósággal - tették hozzá.

Egy jogállamban az ilyen állításokért és következtetésekért bíróságon kell jótállni. Ezt a TEK elősegíti azzal, hogy megteszi a szükséges jogi lépéseket: polgári pert indít és büntetőfeljelentést is tesz az ügyben - olvasható a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.