A társasház, ahol nem hatott a Fidesz rezsicsökkentése

Egy kőbányai társasházban a közös képviselő - eleget téve a Fidesz előírásának - már kirakta a hirdetőre a szemétdíjak csökkentésével kapcsolatos kimutatást. Kiderült: idén többet kellett fizetni, mint tavaly - írja az atv.hu hírportál.

Az atv.hu-t megkereste egy Budapest X. kerületi, Előd utcai társasház közös képviselője a héten megjelent, a rezsicsökkentés hatásának kihirdetésével kapcsolatos hírek miatt. Ahogy beszámoltak róla, Németh Szilárd fideszes képviselő több törvényt is módosítana a rezsicsökkentéssel kapcsolatban. A fideszes politikus kedden közölte: a lakószövetkezeti elnököknek és a társasházkezelőknek kötelező lesz tájékoztatást adni arról, hogy a lakók a rezsicsökkentéssel mennyit spóroltak azokban a helyiségekben, amelyek fogyasztását, illetve közös költségeit együtt fizetik - emlékeztet az atv.hu hírportál

A tévécsatorna weboldala által megkeresett közös képviselő arról számolt be, hogy társasházukban a szemétdíjjal kapcsolatban már el is készítette a kimutatást, melybe összehasonlításképpen a 2012-es díjakat is belevette. Ezek alapján azonban nem csökkent tavalyhoz képest, hanem növekedett a szemétdíj - írja a közös képviselő, aki kimutatását ki is tette a hirdetőre, hiszen ez a törvény alapján kötelező lesz ezentúl.

A kimutatás szerint tavaly társasházuk 421366 forintot fizetett a szemétszállításért, idén pedig 423155 forintot, ami 1789 forinttal magasabb a tavalyi összegnél. Nyáron a Fidesz azt közölte, hogy július 1-jétől a rezsicsökkentési programban újabb hat szolgáltatás, köztük a szemétszállítás ára csökkent. Így már csak a tavaly áprilisi ár legfeljebb 4,2 százalékkal megemelt összegének 90 százalékát kérhetik el a szolgáltatók - emlékeztett az atv.hu cikke. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.