A tanárok, a szülők és a diákok is szólhassanak bele az iskolaigazgatók kinevezésébe

Kössék a tantestület, a többi dolgozó, a szülői és a diák-érdekképviseletek támogatásához az iskolaigazgatók kinevezését; ezt kezdeményezik szocialista képviselők - közölte csütörtöki telefonos sajtótájékoztatóján Tatai-Tóth András szocialista parlamenti képviselő, a javaslat egyik kidolgozója.

Az ősszel benyújtandó indítványban azt javasolják majd, hogy a szavazásra jogosultak 35-40 százalékának támogatásához kössék a kinevezést. Ugyanakkor már egy 25 százalékos arány is kedvező elmozdulás volna, hiszen most csupán véleményt kérnek az érintettektől - mondta az MSZP-s politikus.

Tatai-Tóth András megjegyezte, hogy nem a tantestületi vétó - az Alkotmánybíróság által korábban az alaptörvénnyel ellentétesnek talált - visszahozatala a kezdeményezés célja.

A képviselő azt hangsúlyozta: az intézmény működtetésében kulcsszereplő az igazgató: jó iskolát is csinálhat, de tönkre is tehet egy műhelyt, "nagyon szomorú vaslóságshow-ként" említette az esztergomi Szent István Gimnázium példáját. Ott a tanárok, a diákok és a szülők két évvel ezelőtti kiállása azt váltotta ki, hogy "az iskola teljes legyőzésére, megtörésére törekedett" a polgármester, ennek részeként új, megfelelő tapasztalatokkal nem rendelkező vezetőt nevezett ki - mondta.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.