A T. Házban zavartalanul lehet cigányozni, holokausztot kisebbíteni

Mintha meg sem hallotta volna az ülést vezető politikus és a többi képviselő, amikor az egyik jobbikos társuk bagatellizálni kezdte a holokausztot és cigányozott egy nagyot.

A T. Ház ülésén Lenhardt Balázs (Jobbik) az új alkotmányt illetően a magzatvédelem kapcsán arról beszélt: - (...) "Van aki holokausztot emleget, és egy olyan kicsi, de roppant befolyással és érdekérvényesítéssel rendelkező nemzet, amelyik szorgos munkával gyakorlatilag az egész nyugati világban kikényszerítette, hogy az ő fájdalmukat naponta érezze minden más ember. És emlegetnek itt 6 milliós számot, amikor ugye Jeruzsálemben, a holokauszt áldozatainak Jad Vasem intézetében tartanak összesen 4 millió 300 ezer embert nyilván, akit egyáltalán bármilyen atrocitás ért a második világháborúban, elhurcolták munkaszolgálatra, stb. Ebben azok is benne vannak, akik visszatértek. Mégis dogmává nemesült ez a 6 millió. És gyakorlatilag kényszerítenek rá minket is, és mindenkit, akik a nyugati világban élünk, hogy naponta emlékezzünk, és fájjon nekünk ez a dolog. Ez kényszerből nem fog menni, üzenem nekik". Lenhardt Balázs a holokauszt áldozatai kapcsán elhangzott mondatait senki nem szakította félbe, nem utasította rendre, és nem is reagáltak az elhangzottakra képviselő társai sem. A jobbikos képviselő úgy folytatta: "nekünk az a valóban hatmillió fáj, aki nem születhetett meg magyar gyerekként".

Ezek után Lenhardt Balázs a magzatvédelem mellett emelt szót, és magyar holokausztnak nevezte az abortuszt, amelynek "hatmillió magyar gyermek esett áldozatul".

És itt még nem volt vége. Elképesztő gondolatnak, dilettánsnak és megmagyarázhatatlannak nevezte azt a felvetést, amely szerint mindenkinek annyi szavazati jog járna, ahány kiskorú gyermeke van. "Nehéz ezt kommentálni ép ésszel" - tette hozzá, szerinte nem igazságos az egyenlő, általános és titkos választójog sem, mert olyanok is dönthetnek az ország sorsáról, akiknek fogalmuk sincs arról sem, hogy mi Magyarország államformája. Ez a cigány etniobiznisz magas fokára emelt gondolat - tette hozzá arra utalva, hogy van párt, amelyik szavazatokat vásárol.

Lenhardt Balázs emlékeztetett, hogy Vona Gábor Jobbik-elnök is arra figyelmeztetett hétfőn, hogy igenis a cigány népszaporulatot, "amit mi, a magyar adófizetők pénzéből finanszírozunk, meg kell állítani".

- Ez nem cigánykérdést, könnyű rassziszmust kiáltani, de ez a lényeg. És ehhez most még szavazti jogot is gondoltak adni! Ez tényleg nonszensz - tette hozzá a jobbikos képviselő, akit ekkor sem utasítottak rendre a T. Házban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.