A szólás szabadsága az ATV-n indulhat újra - Vagy ez valami más?

Az Index értesülése szerint műsor stábja kirúgott közmédiásokból áll össze, és nagyon hasonlít az eredetihez. Lapunk információi szerint a név az MTV jogtulajdona, így az új műsor címe a Helyzet lesz.

Az Index információi szerint miután az ATV jó néhány közmédiából kirúgott műsorvezetővel és riporterrel erősítette meg tavaly ősszel stábját, a csatorna vezetése már decemberben elkezdett azon dolgozni, hogy újraélessze a köztévé népszerű közéleti-politikai műsorát, A szólás szabadságát, amit Élő Gábor, a közmédia egykori hírigazgatója szüntetett meg 2010 júniusában.

Az ATV hírigazgatója, Németh Szilárd sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem kívánta a hírt. A portál úgy tudja, hogy A szólás szabadsága munkacímen futó műsor feltehetően március első vasárnapján, főműsoridőben indul el, és kizárólag volt köztévések fogják készíteni. A műsorvezető szintén régi MTV-s, Mészáros Antónia lesz, akit tavaly nyáron küldtek el a köztévétől és szeptember óta dolgozik az ATV-nél. 

A cikk szerint az MTVA-t egyelőre nem sikerült megszólaltatni az ügyben, így nem tudni, hogy A szólás szabadsága címet levédették-e. Ha ez megtörtént, akkor az ATV nem használhatja majd ezt a nevet egy az egyben.

A Népszabadság információi szerint viszont nem a A szólás szabadsága című műsort indítják el az ATV-n. A név ugyanis az MTV jogtulajdona. A vasárnap esti műsor címe a Helyzet lesz. Valóban Mészáros Antónnia fogja vezetni, a műsor egyik szerkesztője pedig Kardos Ernő lesz, aki korábban az MTV-ben dolgozott és A szólás szabadsága című műsor főszerkesztője volt. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.