A szólás szabadsága a nézettségi listán!

A múlt héten arra panaszkodtam, hogy lemondott a miniszterelnök, de ez nem volt elég ahhoz, hogy a hírműsorok az élre kerüljenek. Most azért már érdekelni kezdte a tévézőket az ország sorsa. Éppen ezért a szokásos Top15 helyett Top30-as listát adunk közre.

Az RTL Klub Híradója második az örökös bajnok Barátok közt mögött, de érdekes módon nem a hétvégi kiadásával, hanem a keddivel. Amikor az események történtek, akkor a nézők inkább a Tv 2 Tények című műsorát nézték. Szombaton 1 534 217-en (az RTL KLub Híradóját 1 436 742-en), vasárnap pedig 1 364 834-en (Híradó: 1 333 495). Igaz, ezt nem bánják nagyon az RTL Klubnál, mert a kereskedelmi célközönségükből (18-49 évesek) mindkét napon jóval többet (szombaton 86 ezerrel, vasárnap 67 ezerrel) ültettek a képernyő elé. Szombat este még a közszolgálati Híradó is annyi nézőt vonzott, hogy a 29. helyre becsusszant a listára.

A heti listán feltűnő a köztelevízió jelenléte. Még a legjobb 15 közé is betört a Csináljuk a fesztivált! (12. hely). Vagy azért nézték az emberek, mert várták A szólás szabadságát, vagy fordítva, azért nézték feltűnően sokan az utóbbit, mert a slágerek után ott ragadtak. Mindenesetre a Krizsó Szilvia vezette politikai elemző adást annyian megtekintették, hogy sikerült a Top30-ba (22. hely) kerülnie. A politika most olyan izgalmas lett, hogy kezdi érdekelni az embereket. Lehet, hogy a politikusok erre játszanak?

Azért az igazi küzdelem a kereskedelmi csatornákon a két vetélkedő között zajlik. Az előző listán a Mr & Mrs megverte A széfet. A múlt héten az utóbbi visszavágott. Mindennap többen nézték, mint vetélytársát. Igaz a 18-49 évesek között hétfőn és pénteken a „házaspárok" nézettsége volt nagyobb.

A héten egyetlen film sem tudott a legnézettebb 15 műsor közé kerülni. De mondja már meg nekem valaki, miért nézi meg mindig a Cobra11-et vagy A mentalistát. Szerintem akkor már a Doktor House, a Született feleségek vagy a Miami (New York-i) helyszínelők, nem?

Az m2-ről meg végleg leszoktak a nézők? Jöhet Julia Roberts, ha hozzák, összesen 177 ezren nézik meg a Mona Lisa mosolyában. Maguk értik ezt?

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.