Bikiniben az emberi méltóságért

Az Emberi Méltóság Tanácsának nagykövete lesz a magyar szépségkirálynő. Szunai Linda vállalta, hogy nemzetközi szerepvállalása során és itthon is kiáll az emberi jogok és az emberi méltóság mellett.

A fiatalok körében is érzékelhetően nő az előítéletesség, s fogy a kisebbségekkel és a vallási felekezetekkel szembeni tolerancia – állítja Lomnici Zoltán volt főbíró, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke. Ezért különösen fontos feladatnak tartják, hogy a fiatalokat is megnyerjék, s mind többen cselekedjenek az emberi jogok és az emberi méltóság védelme érdekében.

A testület tavaly alakult, s a tagjai között Nobel-díjas tudós, Kossuth-díjas művész, egyházi méltóság, a nemzet színésze és a nemzet sportolója egyaránt megtalálható. A fiatalabb korosztályok elérése érdekében mostantól a közös törekvések megvalósítását Szunai Linda, a Miss World Hungary 2011 verseny győztese is segíti.

A szépségkirálynő néhány hét múlva Londonban a Miss World-választáson képviseli hazánkat. Az eseményen - amelyet minden alkalommal több százmillió néző kísér figyelemmel - Szunai Linda az Emberi Méltóság Tanácsának nagyköveteként vesz részt, s ott a tanács kezdeményezésének jelentőségéről fog beszélni. Vállalta ugyanakkor, hogy magyarországi eseményeken is ugyanezeket az értékeket fogja képviselni.

A testület a megbízólevelet csütörtökön adta át a szépségkirálynő-választás győztesének.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.