A SZEMA büntetőfeljelentést tett a kuruc.info ellen

A SZEMA – Liberális Párt a Budapesti Rendőr-főkapitányságon büntetőfeljelentést tett a kuruc.info ellen a nemzetiszocialista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása bűntettének elkövetése miatt.

A SZEMA - Liberális Párt a Budapesti Rendőr-főkapitányságon büntetőfeljelentést tett a kuruc.info ellen a nemzetiszocialista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása bűntettének elkövetése miatt.

A beadvány rámutat, hogy a honlap a nagy nyilvánosság előtt, folyamatosan, több cikkében tagadja, kétségbe vonja, illetve jelentéktelen színben tünteti fel a nemzetiszocialista rendszer által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények elkövetését. Különösen vonatkozik ez a holokauszt tagadására.

A feljelentés megállapítja, hogy a nemzetiszocialista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása törvénybe ütköző cselekedet, durva visszaélés a véleménynyilvánítás és a sajtó szabadságával, valamint bizonyos embercsoportok emberi méltóságával. A szólásszabadság nem ad korlátlan felhatalmazást arra, hogy valaki e jogával tudatosan visszaélve a fasiszta diktatúra szörnyű bűneit tagadja, azok megtörténtét kétségbe vonja.

A feljelentés kéri a nyomozó hatóságot a nyomozás megindítására, az elkövető kilétének megállapítására, é s a szükséges intézkedés megtételére.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.