A szegedi közgyűlés jogi bizottsági elnökének visszahívását javasolja az MSZP

A szegedi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke, Keresztúri Farkas Csaba visszahívását javasolja az MSZP - közölte Szondi Ildikó önkormányzati képviselő.

A jobbikos politikus ellen nyilvános rendezvényen, folytatólagosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat az ügyészég a 2011-es szegedi jogászbálon történtek miatt.

Szondi Ildikó elmondta: a vádirat szerint a képviselő tavaly novemberben inzultált egy fiatal hölgyet, a női mosdóba is bement utána, majd összeverekedett a lányt megvédeni próbáló rokonokkal. A dulakodásnak csak a biztonsági őrök tudtak véget vetni, akik egyikét a politikus megfenyegette, hogy képviselői hatalmánál fogva kirúgatja állásából.

A képviselő hangsúlyozta, a jogerős ítéletig mindenkit megillett az ártatlanság vélelme, Keresztúri Farkas Csaba védekezése - amely szerint soha nem nézi, ki után megy be a mosdóba, és a verekedést sem ő kezdte - azonban már a kezdetekkor "szánalmasra sikeredett".

A Szegedi Tudományegyetem jogi karán egyetemi docensként dolgozó szocialista képviselő szerint felmerül a kérdés, a történtek után mit keres a jobbikos politikus a szegedi közgyűlésben és különösen a közbiztonsági bizottság élén. Szondi Ildikó arra kérte fideszes képviselőtársát Pocsai Blankát, hogy a közgyűlés női tagjaiként együtt nyújtsanak be előterjesztést, amelyben kezdeményezik Keresztúri Farkas Csaba leváltását minden, az önkormányzathoz kapcsolódó funkciójáról.

Pocsai Blanka az MTI érdeklődésre elmondta, politikusként nem szándékszik beleavatkozni mások magánéletébe. Azt azonban leszögezte, a közszereplés kötelez, egy képviselőnek példát kell mutatnia, és tetteiért hatványozottan vállalnia kell a felelősséget. A fideszes politikus szerint, ha beigazolódik az, amivel a jobbikos képviselőt vádolják, vállalnia kell érte a felelősséget.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.