A Széchenyi Bank visszautasította Matyi Dezső vádjait

A Széchenyi Kereskedelmi Bank visszautasította Matyi Dezsőnek, a PMFC-Matias futballklub tulajdonosának pénteken elhangzott vádjait.

Matyi Dezső akkor közölte, a Matias cégcsoport január 1-től megszünteti a pécsi futballfinanszírozást. Kifejtette, a Matias Borászat hosszú távú befektetései érdekében finanszírozási szerződést kötött a Széchenyi Bankkal, amely "hazudott és meghiúsította az érvényes szerződést".

"A Széchenyi Bank üzleti etikátlanságára, ilyen szintű mellébeszélésre és felelőtlen hazudozásra nem voltam felkészülve. Természetesen a jogi lépéseket az ügyben megtettük" - jelentette ki Matyi Dezső, aki 2007 óta tulajdonosként irányította a baranyai klubot, hozzátéve: bízik abban, hogy a város vezetői megtalálják a módját a csapat jövőbeni üzemeltetésének.

A pénzintézet a honlapján közölte, hogy a leghatározottabban visszautasítja Matyi Dezső vádjait, de a hitelszerződés részleteiről a vonatkozó jogszabályok és a banktitok miatt nem áll módjában részletesen nyilatkozni. "A Széchenyi Kereskedelmi Bank az ügyben megteszi a megfelelő jogi lépéseket üzleti jó hírnevének védelme érdekében, hiszen a bank alapvető feladata a betétesek pénzének védelme és a biztonságos hitelkihelyezések megvalósítása" - olvasható az állásfoglalásban.

A pécsi városvezetést meglepetésként érte Matyi bejelentése, és pénteken jelezte, azért is meglepő ez a lépés, mert a klubtulajdonos két hete személyesen egyeztetett a csapat jövőjéről Páva Zsolt polgármesterrel, s akkor nem említette, hogy ilyen szándékai lennének.

A megyei jogú város vezetése közölte, elvárta volna, hogy Matyi Dezső előzetesen tájékoztassa szándékairól, annak ellenére is, hogy Pécsnek mindössze néhány százalékos tulajdonrésze van a csapatot működtető kft.-ben. Az önkormányzat többek között azt szeretné tudni, hogy a tulajdonosnak mi a szándéka többségi tulajdonrészével.
A PMFC-Matias 17 forduló után 25 pontjával hetedik helyen áll az OTP Bank Liga tabelláján.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.