A Századvég kihátrált saját munkatársa mögül

Tudományos munkatársuk tézisei nem a Századvég álláspontját tükrözik - ezt közölte a napi. hu portállal a Századvég Gazdaságkutató Zrt. Virovácz Péter és szerzőtársa tanulmányáról van szó, akik azt állították, hogy az egykulcsos szja bevezetésével elengedett 444 milliárd háromnegyede a legjobban kereső, gyermektelen adózóknál landolt, az átlagbér alatt keresők pedig rosszul jártak.

Furcsa közleményt küldött a napi. hu portálnak a Századvég. A kormányhoz közismerten közel álló társaság azt tudatja, hogy a Pénzügyi Szemle legutóbbi számában megjelent tanulmány nem a Századvég megbízásából született, és azt a szerzője - aki egyébként az ő tudományos munkatársuk - nem a Századvég nevében közölte.

Fontosnak tartották kijelenteni: saját tudományos munkatársuk tézisei nem tükrözi a Századvég álláspontját.

Azt kérik, hogy hogy a tanulmányra és a szerző ahhoz kapcsolódó nyilatkozatára történő utalások esetén a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-t, mint munkáltatót a portál ne nevezze meg.

A napi. hu a közleményhez azt fűzte hozzá: egy kormányközeli kutatóintézet renoméját éppen hogy erősíti, ha a munkatársai képesek a kabinet intézkedéseit objektívan értékelő tanulmányokat összeállítani.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.