A szakszervezet nem sztrájkol, hanem aláír

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) aláírta az összesen mintegy 150 ezer embert érintő kollektív szerződést. Ezt a PSZ csak "apró pozitív lépésnek" nevezte, de nem készül ideiglenes munkabeszüntetésre.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) aláírta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (Klik) pénteken a mintegy 123 ezer pedagógust és más foglalkoztatottat, összesen mintegy 150 ezer embert érintő kollektív szerződést - jelentette be az érdekképviselet elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Galló Istvánné a szerződésben foglalt kedvező intézkedések között említette, hogy a Klik által foglalkoztatott pedagógusoknak - a kötelező 32 óra kötött munkaidő felett - túlóradíjat fizetnek 2014. január 1-jétől. A PSZ vezetője a kollektív szerződés "kemény tárgyalások" utáni aláírását "apró pozitív lépésnek" nevezte.

Közölte azt is, hogy a PSZ szombati kongresszusán egy állásfoglalást fogalmaztak meg, amelyben a tavaszi parlamenti választáson induló pártokkal szembeni "elvárásaikat" összesítették. Kérdésre elmondta: a PSZ nem készül sztrájkra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.