A Spar azt állítja, nem volt szennyezett az ásványvíz

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. azt állítja, hogy az S-Budget ásványvíz minősége kifogástalan, fogyasztása biztonságos, így a cég a terméket újra forgalmazza. A cég független laboratóriumi vizsgálatok eredményére hivatkozik.

A cég január elején zárolta és a hálózat üzleteiből azonnali hatállyal visszavonta az Aqua-Pet Kft. által gyártott ásványvíz-készleteket - írja az agromonitor.hu. Minderre akkor került sor, amikor az élelmiszerbiztonsági hatóság megállapította: az ásványvíz coliform baktériummal szennyezett.

Valamennyi a Spar által forgalmazott S-Budget szénsavas és szénsavmentes ásványvízből a Wessling Hungary Kft. akkreditált laboratóriumban összesen 60 darab mikrobiológiai vizsgálatra került sor. Ezek az ellenőrző vizsgálatok a hatóság által kifogásolt coliform baktériumra minden minta esetében negatív eredményt hoztak – írja a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. közleményében.

Ezt tartalmazza a gyártó cég által elvégeztetett, akkreditált mérési eredményeken alapuló, s a Spar korábbi tájékoztatójában idézett gyártói állásfoglalás is.

A Spar hangsúlyozza, hogy valamennyi általa értékesített termékre vonatkozóan kiemelten kezeli a minőségbiztonság követelményét. Ezeket valamennyi szállító partnerétől hivatalos nyilatkozattal alátámasztva megköveteli, és a követelmények betartását mind független minőségellenőrző laboratóriumok bevonásával, mind saját ellenőrzési rendszere segítségével folyamatosan kontrollálja – tartalmazza a tájékoztató.

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. január elején zárolta és a hálózat üzleteiből azonnali hatállyal visszavonta az Aqua-Pet Kft. által gyártott ásványvíz-készleteket. Az intézkedésre azt követően került sor, hogy a Heves Megyei Kormányhivatal Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hatósága eljárást indított a csányi székhelyű Aqua-Pet Kft. ellen, mivel azt állapították meg, hogy a cég által előállított kétliteres Saguaro Pannon-Aqua szénsavmentes ásványvíz, illetve a szintén kétliteres S-Budget szénsavas ásványvíz coliform baktériummal szennyezett. Az Aqua-Pet Kft. már akkor kérte a hatóság által kifogásolt ásványvíz-minták felülvizsgálatát, és fellebbezett a hatósági határozat ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.