A sárga hernyótól Hagyóig - a BKV-botrány egy könyvben

A Budapesti Közlekedési Vállalatnál kirobbant botránysorozatról szóló könyvet mutattak be csütörtökön, Budapesten. A könyvet lapunk volt városházi tudósítója, Schmidt Gábor írta.

A Baloldali Korrupciós Vállalat című könyv szerzője Schmidt Gábor, a Népszabadság volt városházi tudósítója, aki elmondta, hogy a kötet a Combino villamosok ügyétől indul és Hagyó Miklós előzetes letartóztatásba helyezéséig követi nyomon a BKV ügyeit.

Az ötlet, hogy ezeket az ügyeket kötet formájában is kiadják, a BKV egyik volt vezetőjétől származik - hangúlyozta Schmidt Gábor, aki 13 évig volt a napilap városházi tudósítója. Mint mondta: ezek az ügyek, módszerek és összegek annyira botrányosak, hogy "vétek lett volna megíratlanul hagyni". Elmondása szerint azért most jelentette meg a könyvet, mert most már teljes képet lehet alkotni arról, hogy mi történt, mi történhetett az Akácfa utcában és a Városházán. Folytatás akkor lesz, ha lesz téma.

A könyvben a szerző a médiában megjelent információkat szerkesztette össze, illetve egészítette ki háttér-információkkal, életrajzokkal. Szerinte azoknak is olvasmányos és érthető a történet, akik nincsenek képben arról, hogy mi történik naponta a BKV-nál vagy a Városházán. A tényfeltáró riportkönyv az Éghajlat kiadó gondozásában jelent meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.