A rendőrség tudott a csepeli holttestekről, mégis kivárt?

Már két hónapja tudott a rendőrség a Csepelen elásott holtestekről, de biztosra akarta menni és ezért inkább vártak a kiásásukkal - állítja az Index.

Tavasszal elfogott rablók egyikétől szerzett tudomást a rendőrség a Csepelen elásott holttestekről. A rablók egyike vélhetőleg vádalku keretében beszélt az erdei gyilkosságokról és ő árulta el azt is, hogy hol vannak a holttestek. A rendőrök azonban biztosra akarta menni, ezért vártaka tettes elfogásával. Az Index szerint a környéken Dragan néven ismert férfit, élettársával együtt csak azután fogták el, hogy egy erdélyi fiatalembert is elföldeltek augusztus 3-án, de neki sikerült megszöknie.

A portál információi szerint az erdélyi férfit nem ugyanott támadták meg, ahol az elásott holttestek voltak, hanem a Francia-öböl nevű területen. A két helyszín egymástól több mint egy kilométerre van. Az erdélyi férfi szökése után sikerült elfogni a szerbként ismert férfit és két társát. A holttestek pontos helyszínéhez végül maga a szerbként ismert férfi vezette el a rendőröket.

A szerbnek tartott, magyarul tudó férfi személyazonosságáról egyelőre ellentmondásosak az információk. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szombaton annyit közölt róla, hogy macedónnak mondja magát, de nem tudja magát okmányokkal igazolni. Felmerült, hogy macedón útlevéllel rendelkező vajdasági magyar, akit háborús bűnök miatt kerestek a szerb hatóságok, és állítólag a délszláv háborúban Arkan kapitány hírhedt tigrisei között harcolt. Ezt viszont az Arkan tigriseiként ismert Szerb Önkéntes Gárda volt parancsnokhelyettese cáfolta, a Népszabadság szerint a férfi a rendőröknek azt mondta, hogy Alexander Mencevnek hívják. Az Index viszont úgy tudja, Csepelen a férfi Dragan néven volt ismert. A férfi, aki az NNI közleménye szerint a hajléktalan közösség "központi vezéregyénisége" volt, egyébként maga nem volt hajléktalan, volt lakása Csepelen.

Az NNI először szombaton közölte, hogy összefüggés van egy tavaszi csepeli rablássorozat és az elásott holttestek ügye között. Tavasszal összesen három embert fogtak el és helyeztek előzetes letartóztatásba - közértek, vendéglátóhelyek ellen elkövetett - fegyveres rablások miatt.

A portál csepeli forrásai szerint azóta lett érezhetően több hajléktalan a környező földeken, hogy az uniós elnökség miatt kiszorították őket Budapest belső részéről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.