A rendőrség szerint nem volt rossz a közbiztonság Gyöngyöspatán

Nem állt fenn olyan közbiztonsági helyzet az elmúlt év elején Gyöngyöspatán, amely indokolta volna a tavaszi eseményeket - jelentette ki Heves megye rendőrfőkapitánya egy hétfői egri sajtóbeszélgetésen.

Ormossy Attila hozzátette: minden, ami Gyöngyöspatán történik, sajátos politikai vetületbe kerül. Közölte, hogy a rendőri biztosítás több száz millió forintjukba került az adófizetőknek.

A főkapitány elmondta: az elmúlt évben csupán azért emelkedett Hevesben a bűncselekmények száma, mert 2011-től például egy tárca ellopása esetén minden egyes irat és bankkártya külön bűncselekményi tétel.
A rablások 42,5 százalékkal, a személy elleni bűncselekmények 9,5 százalékkal, a lopások 8,1 százalékkal csökkentek, és soha olyan kevés baleset nem történt a megyében, mint 2011-ben. Mindez annak is köszönhető, hogy az előző évi 783-ról 1004-re emelkedett a megye rendőrségi létszáma - fűzte hozzá.

A kedvező statisztikákat visszaigazolja a lakosság pozitív szubjektív biztonságérzete is. A 2250 válaszoló véleményét összesítő kérdőíves felmérés szerint a megye lakóinak 75 százaléka megfelelőnek tartja a közbiztonságot, 73 százalékuk pedig nemmel felelt arra a kérdésre, hogy tart-e a bűnözőktől - ismertette Ormossy Attila.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.