A rendőrség nyomoz Jávor blogja miatt

Nem a zöldhatóság ügyei miatt indult eljárás hivatalból, hanem az azokat ismertető írás szerzője ellen.

Levelet kapott az I. kerületi rendőrkapitányságtól Jávor Benedek független országgyűlési képviselő. A bűnüldözési alosztály vezetője arról tájékoztatja az Együtt- Párbeszéd Magyarországért politikusát, hogy nyomozást folytatnak – hivatalosan ismeretlen tettes ellen – rágalmazás megalapozott gyanújával, mégpedig az általa elindított egyik ügyhöz kapcsolódva.

A rendőröket leginkább az érdekli, hogy hol és ki által került fel Jávor blogjára az a névtelen levél, amely részletesen leírja, hogyan megy a munka az országos zöldhatóságnál, mióta a főfelügyelőséget Tolnainé Szatmári Katalin irányítja.

Ahogyan arról annak idején lapunkban is beszámoltunk, a nyilvánvalóan belső forrásokra támaszkodó levél többek között a főigazgató áldoktori címére, a hivatal betöltéséhez szükséges szakmai végzettségére, a főfelügyelőség korrupciógyanús ügyeire, a hivatali ügymenet lelassulásának és átpolitizálódásának okaira kérdezett rá.

Bár az akkor megfogalmazódott vádak nyomán az ügyészségnek hivatalból is nyomozást kellett volna indítania, és a vélelmezett visszásságok miatt már az adatvédelmi hatóság, illetve az ombudsman is vizsgálódik, az igazságszolgáltatást egyelőre csak az érdekli, hogy ki lehetett az a hivatali alkalmazott, aki a visszaélésgyanús ügyekről tájékoztatta Jávor Benedeket, illetve a közvéleményt (a levél átmenetileg egy környezetvédelmi témájú portálon is megjelent). A rendőrség elsősorban azt szeretné megtudni, hogy ki juttatta el Jávorhoz az információt, és hogyan született a levélből blogbejegyzés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.