A rendőrség is vizsgálódik a hálapénzt keveslő orvos ügyében

Csak feszültséget akart oldani, ezért mondta, amit mondott – így mentegetőzött a korrupcióval hírbe hozott sebész a betegének, és többször bocsánatot kért tőle. Sajtóhírek szerint a rendőrség is kihallgatja ma a panaszt tévő pácienst.

Mint arról lapunk is beszámolt: a Péterfy Sándor utcai kórházban etikai bizottság vizsgálja annak a baleseti sebésznek az ügyét, aki több beteg állítása szerint előre kérte a hálapénzt. Az ügy akkor pattant ki, amikor egy férfi tízezer forintot kínált föl műtéte után az orvosnak, aki erre állítólag azt mondta:  „akinek van pénze vitorlázgatni, annak legyen pénze műtétre is. Ezt a pénzt nem gondolhatja komolyan, hát a két haverommal pont öt perc alatt isszuk el”.

Lapunknak az érintett orvos, akit kollégái kiváló traumatológusnak tartanak, azt mondta: nem igaz, amivel vádolják, de nem szeretne az ügy megnyugtató tisztázásáig semmiről sem nyilatkozni. A megvádolt gyógyító közvetlen munkatársai életszerűtlennek tartják a szituációt, a balesetes betegek szinte „futószalagon jönnek”, sem az állapotuk, sem a körülmények nem engedik meg a hasonló beszélgetést – mondták. Az intézményben elindult vizsgálat során a kórház maga is kérte, hogy jelentkezzenek azok a betegek, akiket az adott orvossal kapcsolatban hasonló sérelem ért. Eddig három panaszos jelentkezett a vízi balesetet szenvedő férfival együtt.

A Blikk viszont azt írta: a panaszos fiatalembertől többször is bocsánatot kért az orvos, miközben telefonon beszéltek. "Azt magyarázta, hogy ő csak a feszültséget akarta oldani azzal, amit mondott" – közölte. A kórház etikai bizottságának csütörtöki ülésére a törött lábú beteget is beidézték. "Ott volt a sebész is, de egyszer sem néztünk egymásra. Amikor engem kikérdeztek, a doktort kiküldték" – számolt be a meghallgatásról a fiatalember, akitől kétszer is megkérdezték, elégedett lenne-e azzal, ha a doktor nyilvánosan bocsánatot kérne tőle.

A Blikk szerint azonban már túlnőtt a kórház falain a botrány: a rendőrség vizsgálódni kezdett, és pénteken kihallgatják a doktort bepanaszoló beteget. Sem a kórház, sem a páciens nem tett feljelentést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.