A rendőrség előlépteti Kolompárt, és cáfolja a Jobbikot

Hatala József országos rendőrfőkapitány több éves áldozatkész önkéntes munkájának elismeréseként törzszászlóssá lépteti elő Kolompár László nyugalmazott rendőr zászlós polgárőrt, a hajdúhadházi kapitányság egykori ügyeletvezetőjét, aki április 12-én két alkalmi (nem polgárőr) segítőjével két betörőt fogott egy ideiglenesen lakatlan, lelakatolt házban a Hajdúhadház melletti Tégláson.

Miként arról a NOL már részletesen beszámolt, Kolompár László és segítői sikeres akcióját azóta saját sikereként állította be a Jobbikhoz köthető Szebb Jövőt Polgárőr Egyesület, amely ellen a napokban törvényességi felügyeleti eljárás indult az ügyészségen. Ma délelőtt Bényi Mónika, az ORFK szóvivője hivatalosan is megerősítette, hogy a két betörő elfogása Kolompár és két segítőjének érdeme.

A két huszonéves férfit egyébként a hajdúhadházi rendőrkapitányságra állították elő. Lopás kísérletével gyanúsítják őket, szabadlábon védekezhetnek.

Bényi elmondta, hogy a rendőri intézkedés közben közel húsz fő jelent meg a területen, videó és fényképfelvételeket készítettek a két gyanúsított megbilincseléséről. Róluk Bényi csak annyit mondott, hogy Kolompárral ellentétben nem a rendőrséghez és nem a Téglási Polgárőr Szervezet tagjai voltak.

A szóvivő megerősítette azt a tegnapi hírünket is, miszerint az ORFK az illegális migráció és a csempészet visszaszorítására Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Saztmár-Bereg megyére átfogó bűnügyi és közbiztonsági akciót rendelt el. A kiemelt rendőri aktivitás hatása a szóvivő szerint máris érzékelhető a térségben, erre utal az is, hogyy csökkent a bejelentett bűncselekmények száma.

A Szebb Jövőt egyenruhásai a hajdúhadházi rendőrségen
Members of a vigilante group enter a police station in the eastern Hungarian town of Hajduhadhaz March 22, 2011. In the past three years Hungary's Roma, or gypsies, have been shot dead in their homes, killed by hand grenades and attacked with petrol bombs. Now they are going to be policed by right-wing vigilantes. The far-right Jobbik party, which gained its first toehold in parliament last year on a right-wing tidal wave that put the Fidesz party in power, will field 200 vigilantes in the hardluck northeastern town of Hajduhadhaz next month. Picture taken March 22, 2011. To match feature HUNGARY-ROMA/ REUTERS/Bernadett Szabo (HUNGARY - Tags: CRIME LAW POLITICS SOCIETY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.