Budapest már foglalt - A rendőrség betiltotta a melegfelvonulást

A rendőrség a közlekedés aránytalan sérelme miatt nem engedélyezte az idei melegfelvonulást. A szervező Szivárvány Misszió Alapítvány a Fővárosi Bíróságon támadja meg a döntést.

A rendőrség nem engedélyezte az idei budapesti melegfelvonulást - értesült a Mandiner.hu portál. A szervező Szivárvány Misszió Alapítvány idén június 18-án délután szerette volna megtartani a felvonulást, ezért már tavaly szeptemberben felkeresték a rendőrséget. - Az engedélyt akkor a szokásos, Andrássy út- Oktogon - Opera- Erzsébet tér útvonalra kértük és úgy tűnt, hogy ez ellen a rendőrségnek sincs kifogása - mondta lapunknak Steigler Sándor szervező.

Azóta azonban a Szivárvány Misszió Alapítvány szerint több olyan intézkedés terve is felmerült, amely hátrányosan érintené a melegeket. Ilyennek tartják például a csak férfi és nők által köthető házasság alkotmányos védelmét. Ezért úgy döntöttek, hogy változtatnak az útvonalon és a Kossuth téren fejezik be a felvonulást. Az erre vonatkozó kérelmet múlt szerdán nyújtották be a rendőrségen. Válaszul közölték velük, hogy aznap a Kossuth tér már foglalt egy kiállítás miatt.

Steigler Sándor elmondása szerint a rendőrség javasolt egy kompromisszumos megoldást, hogy a menet az Alkotmány utca és a Kossuth tér találkozásáig tartson, de már ne érintse a teret. Ez a javaslat a szervezőknek is tetszett, ezért lepődtek meg, amikor szombaton a rendőrség tájékoztatta őket, hogy a közlekedés aránytalan sérelme miatt nem engedélyezik a felvonulást.

- Ez azért érthetetlen, mert az is szóba került, hogy ha zavarjuk az uniós delegációk közlekedését, akkor néhány órával elhalasztjuk a rendezvényt - tette hozzá.

A Szivárvány Misszió Alapítvány a Fővárosi Bíróságon támadja meg a döntést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.